Okuyan Pamukova

PROJENİN ADI:

"Okuyan Pamukova"

SLOGAN:

"Bir Kitap Bir Hayat Kurtarır."

PROJE TANIMI:

İlçemizde bulunan halka, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilerimize, kitap okumanın faydaları, hızlı okuma teknikleri vb. konular hakkında bilgi verip, onlara bir iki satır da olsa kitaptan bir şeyler okutmak ve bu sayede kitap okuma bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ:

Pamukova ilçe halkı ve ilçemizde bulunan merkez ilk ve orta dereceli resmi okullar.

PROJENİN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ:

23 Aralık 2015-27 Mayıs 2016

PROJE HAZIRLAYICISI:

Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJE DANIŞMANLARI:

Fatih Erkan- Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ilgaz Yeşilçimen- Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJENİN AMACI:

İlçemiz halkına kitap okumanın insan hayatı üzerindeki olumlu etkilerini göstermek, bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlamak, en önemlisi de okuyan bir toplum oluşturabilmek için mücadele vermek.

Okullarda kitap okumaya başlayan öğrencilerin, kitap okumayı alışkanlık haline getirdikleri takdirde, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini; etkili konuşma ve yazma becerilerini geliştirmelerini sağlamak, projenin amaçları arasındadır.

Öğrencilerin kitap okumaları sayesinde onların düşünce eğitimini de desteklemek, böylece akıcı konuşma, etkili yazma, yorumlama gibi becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

PROJENİN İŞLEYİŞİ:

1. Proje kapsamında görev alacak öğrenci ekibinin oluşturulması,

2. Okunacak ve okutturulacak kitapların belirlenmesi,

3. Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukova Kaymakamlığı´ndan proje olurunun alınması,

4. Proje ile ilgili afiş, broşür vb. tanıtım ürünlerinin hazırlanıp ilçe merkezinde bulunan iş yerleri, okullar vb. yerlere dağıtılması,

5. 13 Ocak 2016, 15 Mart 2016, 13 Mayıs2016 tarihlerinde, altı kişilik öğrenci grubu ve bir rehber öğretmen eşliğinde, ilçemizde bulunan esnaf ve halka kitap okumanın yararları hakkında bilgi verilmesi ve birer cümle de olsa vatandaşlarımıza kitaptan bir şeyler okutturulması,

6. Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ilgaz YEŞİLÇİMEN tarafından, belirlenen okullarda ve belirlenen tarihlerde kitap okumanın yararları ve hızlı okuma teknikleri konularında bilgi verilmesi.

7. Proje bitiminde projenin değerlendirilmesi.

Proje Gönüllüsü Öğrenciler :

Adı

Soyadı

Sınıfı

Öğrenci No:

Dilara

LİVÇALKAN

Ersin

BAYRAM

Cansel

KONUK

Alper

GÜRAL

Yasemin

YILMAZ

Aliye

İLHAN

12/ATL-A

Proje Kapsamında Gidilecek Okullar ve Tarihleri:

Mehmet Atıf Aydın Ortaokulu                   17.02.2016

Hürriyet Anadolu Lisesi                             24.02.2016

Elbirlik İlk ve Ortaokulu                            02.03.2016

Gazi İlk ve  Ortaokulu                                09.03.2016

Pınarlıbacı İlkokulu-Ortaokulu                   16.03.2016

Şehit Peyami Ortaokulu                              23.03.2016

Proje Kapsamında Gezilecek Yerler ve Özellikleri:

"Okuyan Pamukova" projesi kapsamında; kuaför, nalbur, lokanta, giyim malzemeleri satan vb. öğrencilerin gidebilecekleri mekanlarda projemiz uygulanacaktır.

Yayın: 17.02.2015 - Güncelleme: 23.01.2020 17:01 - Görüntülenme: 27295