Rafta Tozlanmasın Geleceğimiz Olsun

Rafta Tozlanmasın Geleceğimiz Olsun Projemiz 2015-2016 eğitim öğretim yılında da güncellenerek devam etmektedir.

PROJEYİ GERÇEKLEŞTİREN KURUM:

Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJENİN ADI:

RAFTA TOZLANMASIN GELECEĞİMİZ OLSUN

PROJENİN AMACI:

Kütüphanemizi zenginleştirmek, kitap sevgisini öğrencilere aşılamak ve bunu sistemli bir halde uygulamaktır. Ayrıca ihtiyaç sahibi kurumlar arasında köprü görevi görmektir. Bağışlanan kitaplardan ilköğretim seviyesinde olan kitaplar talep doğrultusunda ilköğretim okullarına verilecektir.

GİRİŞ:

Kitaplar kimi zaman raflarda süs halini alıp tozlanmaya yüz tutmuş halde bırakılmaktadır. Projemizle beraber kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek amaçlanmaktadır.

Kitap okuma, önemi herkes tarafından vurgulanan, fakat birçok insanın bir türlü alışkanlık haline getiremediği ve sadece "boş zaman etkinliği" olarak düşündüğü bir olaydır. Kitap okumak biz fark etmesek de çok önemli bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyacı duyan bireyler olmak ve yetiştirmek ise hem aile hem de toplum açısından üzerimize düşen bir sorumluluktur.

Edebiyat öğretmenleri olarak bu doğrultuda çeşitli faaliyetlerle okulumuz kütüphanesini zenginleştirmek ve bunu yaparken de öğrencilerimize kitapların değerli olduğunu fark ettirmektir.

Projemiz dahilinde, kitap bağışlamayı teşvik etmek amacıyla bağış yapanlara kupon vermek suretiyle çekiliş yapılarak ödüllendirilmeyi içerir.

09.11.2015 tarihinden itibaren;

"Rafta Tozlanmasın Geleceğimiz Olsun"

Sloganıyla oluşturulan proje okulumuz edebiyat öğretmenleri tarafından uygulanacaktır.

HEDEF KİTLE:

Okulumuz öğrencileri, okulumuz öğretmenleri, öğrenci velileri

PROJENİN HEDEFLERİ:

Okul kütüphanesinin zenginleştirilmesi

Öğrencilerin kütüphane ve kitaplarla daha fazla ilgilenmesi ve bağ kurması

Okuma alışkanlığı kazandırılması

Okul genelinde okunan kitap sayısının artırılması

PROJENİN BÜTÇESİ:

Projede derece alan iki öğrenciye ve yapılacak çekiliş sonucunda seçilen öğrenciye

500- 1000 TL tutarındaki ödüller verilecektir.

PROJE SORUMLUSU:

Proje uygulayıcıları Pamukova Mesleki ve Teknik Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri:

Nilüfer YILMAZ, Fatih ERKAN, Ilgaz YEŞİLÇİMEN, Hanife ÖZGÜR

Yayın: 17.02.2015 - Güncelleme: 23.01.2020 17:02 - Görüntülenme: 1529