T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / PAMUKOVA - Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

     Okulumuz iki bitişik ve bir ayrı binadan teşekkül olup, ana bina 1974, ana binaya bitişik ek binamız 1992, diğer ek binamız ise 2004 yılında hizmete girmiştir. 2004 yılında hizmete giren ek binamız farklı bir ortaöğretim kurumu olarak hizmet vermekte iken 2018 yılında kapatılarak aynı yıl okulumuza ek bina olarak devredilmiştir. Okulumuz çeşitli okul türlerinde hizmet verdikten sonra 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında, Bilişim Teknolojileri (Bilgisayar Teknik Servisi Dalı ve Web Programcılığı Dalı), Elektrik-Elektronik Teknolojileri (Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü-Endüstriyel Bakım Onarım) ve Gıda Teknolojisi (Gıda Kontrol Dalı-Gıda İşleme Dalı) alanlarıyla öğretime açılmıştır. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (Erken Çocukluk Eğitimi Dalı) alanında açılarak okulumuzdaki alan sayısı dörde çıkarılmıştır.

 

   Bu dört alanda öğrencilere ortaöğretim seviyesinde, genel kültür ve uygar bir dünya görüşü kazandırmak, çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki formasyonu kazandırmak amacıyla öğrenciler iş alanlarına, yüksek öğretime hazırlanmakta ve kültürel eğitimle de hayata hazırlanmaktadır.

  Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenmekte olan sosyal, kültürel, sportif, bilimsel ve proje tabanlı beceri yarışmalarında, farklı alan ve kategorilerde dereceler elde ederek, İlimizin, Pamukova´mızın ve okulumuzun gururu olmuşlardır. 

      2014/8 Sayılı genelge ile 2014 yılında Okulumuzun ismi Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiş ve halen bu isim ve aynı alanlarla hizmet vermektedir.

      Ayrıca 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılından itibaren okulumuzda Mesleki Eğitim Merkezi Programıda açılmış ve bu program türündede öğrenci kayıtları alınarak eğitimlere başlanmıştır.

     Okulumuzda 24 adet derslik bulunmaktadır. Bununla birlikte Bilişim Teknolojileri alanımızın kullanımında 5 adet bilgisayar laboratuarı ve atölyesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanımızın kullanımında 3 adet atölye, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanımızın kullanımında 4 adet atölye ve Gıda Teknolojisi alanımızın kullanımında 3 adet laboratuar bulunmaktadır. Atölye ve laboratuarlarımız internet ve bilişim ağı ile donatılmıştır. Ayrıca okulumuzda konferans salonu, yemekhane, çok amaçlı salon, kütüphane, destek eğitim odası, resim atölyesi ve bahçemizde voleybol ve basketbol sahası bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2015 - Güncelleme: 15.11.2022 17:11 - Görüntülenme: 2429
  Beğen | 0  kişi beğendi