THE WORLD PAINTERS FROM MY WINDOW E-TWINNING PROJESİ

Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium Budapest, Macaristan ile okulumuzun kurucu ortaklığını yaptığı e-twinning projesine ülkemizin çeşitli illerinden 8 okul üye olarak katılarak proje faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Projemiz kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle, öğrencilerimiz günümüzden geçmişe giderek kültürün, tarihi olayların ve yaşam koşullarının resim sanatını, ressamları ve eserleri nasıl etkilediğini fark etmişlerdir. Bu sayede sanatsal yönlerini geliştirerek, kültürel benzerlik ve farklılıkları keşfetme imkanı buldular. Böylece estetik farkındalıkları artararak, ressamların hayatlarının bir bölümünü yaşama deneyimi elde ettiler; empati kurarak eserleri günümüze taşıyarak canlandırdılar.

01-06-2023

Yayın: 05.01.2023 - Güncelleme: 01.06.2023 15:53 - Görüntülenme: 3791