Kağıttan Fidana Dönüş

SLOGAN

Her Kağıt Bir Ağaç, Her Ağaç Bir Yaşam

PROJE TANIMI

- Okullarda en rahat biriktirilebilecek ambalaj türünü oluşturan atık kağıtların diğer atıklardan ayrı biriktirilmesini

sağlamak ve bu sayede Pamukova'daki tüm okullarda, geri kazanım konusunda, çevre bilinci oluşturmak.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ

-Pamukova ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların tamamı.

PROJEYİ HAZIRLAYANLAR VE PROJE ORTAKLARI

-Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-BİOSUN Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş.

PROJE DANIŞMANLARI

-Serkan Aslan- Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-Kaan Arda- BİOSUN Pamukova Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR

-Pamukova Kaymakamlığı

-Pamukova Belediyesi

-Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

-Pamukova Orman İşletme Şefliği

PROJENİN AMACI

-Pamukova ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrenciler üzerinde geri kazanım

çalışmalarının çevreye, doğal kaynakların korunmasına ve insan sağlığına katkıları konusunda bilinç oluşturmak ve

aynı zamanda gerçekleşecek fidan dikimiyle geleceğimize nefes aldırmak.

KATILIM KOŞULLARI

-Pamukova ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullar yarışmaya katılabilecektir.

-Okullar, atık kağıtları, projenin tamamlanma tarihine kadar kendi bina içlerinde biriktirip, muhafaza edecektir.

ÖDÜL TÖRENİ

-Tören programı 15 Nisan 2016 günü düzenlenecektir.

-Pamukova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gösterilecek alanda fidan dikimi gerçekleştirilecektir.

-Fidan dikiminden sonra hediye çeklerinin teslim edilmesi amacıyla BİOSUN Pamukova Tesisi'nde ödül töreni

düzenlenecektir

ÖDÜL İÇERİĞİ

-BİOSUN Pamukova Tesisi tarafından, okullara her 100kg atık kağıt karşılığında, 20TL'lik hediye çeki verilecektir.

-Pamukova Orman İşletme Şefliği tarafından, okullara her 100kg atık karşılığında, bir adet tüpte fidan (sökme değil)

hediye edilecektir.

Yayın: 13.11.2015 - Güncelleme: 23.01.2020 17:01 - Görüntülenme: 28415